Home Vakantiewoning 1 Vakantiewoning 2 Contact

De omgeving

Tot de Gemeente Bütgenbach horen naast het plaatsje Bütgenbach ook de dorpjes Berg, Elsenborn, Küchelscheid, Leykaul, Nidrum en Weywertz.

Het dorp Bütgenbach is tussen twee heuvels gelegen die in het Warchetal uitmonden. Het aantrekkingspunt van Bütgenbach is het stuwmeer, aan welke het sportcentrum en camping Worriken ligt. In de zomer is dit een geliefd trefpunt voor de bevolking en het toerisme. Het meer met zijn zonneweide biedt naast zwemmen, gelegenheid voor vissen, zeilen, kano-varen en windsurfen. Bütgenbach zelf nodigd u uit om in het dorp met zijn schilderachtige markt te vertoeven of één van de talrijke bezienswaardigheden te bezichtigen welke de gemeente Bütgenbach rijk is.

Weywertz is wellicht het dorp met de meest afwisseling van de gemeente. Het strekt zich uit over een lengte van 4 km. Gedeeltelijk gelegen op een heuvelrug en gedeeltelijk in het dal. Het merkmaal van het, voor de eerste keer in 1461 genoemde dorp "Wiverts" of "Wiverhus" (Wijvenhuis), is een Lindeboom van ongeveer 20 meter hoog en van meer dan 300 jaar oud voor de St. Michaels-kerk. Sinds 1984 staat deze trotse boom onder natuur- en monumentenzorg. De voormalige molen uit 1834 in het Warchetal is het trekpunt van vele bezoekers. Hier werd voor het eerst stroom geproduceerd op kerstavond 1912. Sensationeel voor de toenmalige tijd.

Aan één van de vele visvijvers van het dorp komt de visser volop aan zijn trekken. In het jachtseizoen organiseert de gemeente Bütgenbach in samenwerking met het Waalse Gewest, jagen voor vergunninghouders in de omliggende bosgebieden. En omdat de eigenaar van het huis zelf een jager en visser in hart en nieren is, kan hij geinteresseerden van goede tips voorzien en met informatie ter zijde staan.

Hoewel ons huis rustig gelegen is, kunt u de omgeving uiterst aktief beleven. Uitgestippelde wandel- en fietswegen zijn vanaf het dorp uitgezet en voeren zelfs aan ons huis voorbij. In de Zomer organiseert de wandelvereniging Wanderfalken in Weywertz een internationale wandeldag van verschillende afstanden.

De voetbalclub KFC Weywertz organiseert jaarlijks een internationaal Euregio-voetbaltoernooi voor jeugdelftallen. Vertegenwoordigd door gerenomeerde jeugdelftallen zoals FC Köln, Schalke 04, Leverkusen, VFB Stuttgart, Roda Kerkrade, Standaard Luik, St. Truiden, ...

Voor liefhebbers van wintersport bevind zich in het dorp zelf een ski-club club met skihut van waaruit langlauf-loipes uitgezet zijn van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden. In het nabijgelegen dorp Nidrum en in het 15 km verderop gelegen "Ferme Libert" iin Malmedy/Bévercé staan alpine skipiste’s ter beschikking.

Maar ook in de nabij gelegen omgeving zijn er voldoende moglijkheden voor uitstapjes.- men vind voor elk wat wils. Het natuurpark de Hoge Venen met het hoogstgelegen punt van België, de Botrange, ligt op amper 15 km bij ons vandaan en is in ieder jaargetijde voor zijn prachtige wandelingen door Europas grootste en hoogstgelegen moerasgebied bekend.


Ook de buurtgemeentes Büllingen, Amel, Burg-Reuland en Sint Vith Vith bieden georganiseerde wandelingen aan. Het stadje Malmedy lokt zijn bezoekers om te winkelen of neer te strijken op één van de gezellige terrasjes midden in het stadscentrum. Verder zijn de watervallen van Coo met zijn aangrenzende pretpark een geliefd doel voor een dagtrip.

Op een steenworp afstand ligt het beroemde Duitse Eifelstadje Monschau met zijn oude vakwerkhuisjes en pittoreske straatjes en ook de Steden Aken und Keulen zijn niet ver bij ons vandaan.

Voor uitgebreide en georganiseerde wandelingen ligt ook het nieuw opgerichte natuurpark "Eifel" met zijn bekende "Roermeer" in de direkte omgeving. Het wild-en vogelpark Hellenthal is met zijn dagelijkse vrije-vlucht-grijpvogelshow een interessante en afwisselingsvolle attraktie.

Het is maar 35 km ver naar de Luxemburgse grens, een ideale plek voor een dagtrip of een bezoek aan een van de grote winkelcentra een bezoek altijd nog waard..

Verdere interessante uitstapjes kunt u maken naar Losheim waar "Krippana" - Europas grootste kerststallen-tentoonstelling en "Eurotechnika" een digitale modelspoorbaan gelegen zijn. Beiden zijn het gehele jaar voor de bezoeker geopend.